Navigation und Service

Issue 3, September 2017

Editorial

U.Nöhle
Food Fraud, Food Crime oder kalter Kaffee?

Research Articles

J. Huang, E. Norgbey, P.N. Nkrumah, P.A. Opoku, T.O. Apreku
Detection of corn oil in adulterated olive and soybean oil by carbon stable isotope analysis

S. Wanwimolruk, W. Duangsuwan, K. Phopin, S. Boonpangrak
Food safety in Thailand 5: the effect of washing pesticide residues found in cabbages and tomatoes


M.A. Abbassy, Y.M.M. Salim, M.S. Shawir, A.M.K. Nassar
Disappearance and hazard quotient of chlorpyrifos-methyl, fipronil, and imidacloprid insecticides from dates

J. Gielisch, K. Dünnebier, A. Butschke, A. Droß, K. Riehn
Vergleich der Testung von Sonnenschutzmitteln durch Stiftung Warentest und Öko-Test

D. Mäde, A.-C. Geuthner, R. Imming, A.Wicke
Detection and isolation of Shiga-Toxin producing Escherichia coli in flour in Germany between 2014 and 2017

R. Imhof, L. Schwendimann, P.R. Scettrini
Sanitising wooden boards used for cheese maturation by means of a steam-mediated heating process

Short Communication

A.H. Ajis, L.J. Chong, Y.S. Tan, L.C Chai
Microbial food safety assessment of dried edible mushrooms

Opinion

K. Grob
Listing approved substances and materials for food contact in Europe: ideas for a better use and further evolvement of the present system. A contribution for discussion

Announcements and Reports

Amtliche Mitteilungen

Events and News

R. Gerlach
Food Fraud Kongress: Interaktiver Fachaustausch zur Bekämpfung von Lebensmittelbetrug in Deutschland und Europa

Veranstaltungshinweise

Mit zwei Klicks zu mehr Sicherheit. Erst nach Aktivierung des Schiebereglers wird das Element aktiviert. Datenschutzrechtlicher Hinweis: Durch Betätigen dieses externen Links verlassen Sie die Webseiten des BVL. Auf den Inhalt der nachfolgenden Website haben wir keinen Einfluss, insb. nicht auf den Schutz Ihrer personenbezogenen Daten. Weitere Informationen entnehmen Sie bitte unserer Datenschutzerklärung, die Sie hier finden können.


© 2018 Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit