Navigation und Service

Heft 4, Dezember 2015

Inhaltsverzeichnis

EDITORIAL

Bernd Müller-Röber
Es „crispert“ in der Pflanzenzüchtung


RESEARCH ARTICLE

Nicolas Lebesc, Françoise Bouneb, Héloise Piketty and Thierry Mercier
Performance of textile and non-woven materials against penetration and permeation of liquid pesticides

Friedrich-Karl Lücke and Agnieszka Skowyrska
Hygienic aspects of using wooden and plastic cutting boards, assessed in laboratory and small gastronomy units

Iloir Gaio, Adriana G. Saggiorato, Helen Treichel, Alexandre J. Cichoski, Viviane Astolfi, Rafael I. Cardoso, Geciane Toniazzo, Eunice Valduga, Natalia Paroul and Rogério L. Cansian
Antibacterial activity of basil essential oil 3 (Ocimum basilicum L.) in Italian-type sausage

Elidiane Lorenzetti, Juliana Soares, Helen Treichel, Rogério L. Cansian, Clarice Steffens and Eunice Valduga
Brine absorption in seasoned chicken pieces

Ozgur Golge, Fatma Hepsag and Bulent Kabak
Dietary intake of sorbic and benzoic acids from tomato ketchup for adults and children in Turkey

Nilakshi Jayawardena, Mindani I. Watawana and Viduranga Y. Waisundara
The total antioxidant capacity, total phenolics content and starch hydrolase inhibitory activity of fruit juices following pepsin (gastric) and pancreatin (duodenal) digestion

Husnu Sahan Guran and Osman Irfan Ilhak
Clostridium difficile in retail chicken meat parts and liver in Turkey

ANNOUNCEMENTS AND REPORTS

Kai Uwe Priesnitz, Jana Storch, Anja Vaasen and Achim Gathmann
The development of a GIS-based public GMO location register considering the needs of the EU Member States

Beate Lichtenberg, Uwe Mischke, Sandra Scherf, Markus Röver and Sabine Martin
Hazard and risk based allocation of safety instructions to operators handling pesticides

Steffen Uhlig
Robust estimation of between and within laboratory standard deviation with measurement results below the detection limit

ALTS
Protokoll der 75. Sitzung des ALTS

ALS
Protokoll der 105. Sitzung des ALS

Amtliche Mitteilungen

NEWS AND EVENTS

Veranstaltungshinweise

Mit zwei Klicks zu mehr Sicherheit. Erst nach Aktivierung des Schiebereglers wird das Element aktiviert. Datenschutzrechtlicher Hinweis: Durch Betätigen dieses externen Links verlassen Sie die Webseiten des BVL. Auf den Inhalt der nachfolgenden Website haben wir keinen Einfluss, insb. nicht auf den Schutz Ihrer personenbezogenen Daten. Weitere Informationen entnehmen Sie bitte unserer Datenschutzerklärung, die Sie hier finden können.


© 2018 Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit