Navigation und Service

Heft 1, März 2016

Inhaltsverzeichnis

EDITORIAL

Udo Kienle
Stevia rebaudiana: a look into the future


REVIEW ARTICLE

Katarzyna Marcinek and Zbigniew Krejpcio
Stevia rebaudiana Bertoni - health promoting properties and therapeutic applications

Britta Müller, Katharina Verhaelen, Valérie Eberlein, Beyza Ülker Celik, Maria Butzenlechner, Ulrich Busch, Christian Weidner, Heinrich Holtmannspötter, Willi Gilsbach und Peter Wallner
Frühwarnsystem zur Erkennung lebensmittelbedingter Risiken in Bayern


RESEARCH ARTICLE

Eleonora Sarno, Lisa Fierz, Claudio Zweifel, Taurai Tasara and Roger Stephan
Characteristics of Listeria monocytogenes isolated from tonsils of slaughtered fattening pigs in Switzerland

Payel Mitra, Narayan Chandra Mandal and Krishnendu Achary
Polyphenolic extract of Termitomyces heimii: antioxidant activity and phytochemical constituents

Krishnendu Acharya, Sandipta Ghosh, Somanjana Khatua and Payel Mitra
Pharmacognostic standardization and antioxidant capacity of the edible mushroom Laetiporus sulphureus

Janina Willers, Michaela Heinemann, Norman Bitterlich und Andreas Hahn
Welche Bedeutung besitzt die Mehrfachverwendung von Nahrungsergänzungsmitteln? – Daten einer deutschlandweiten Verbraucherbefragung
What is the significance of multiple use of dietary supplements? Data from a German consumer survey

Jamileh Salaramoli, Ali Heshmati, Abolfazl Kamkar and Jallal Hassan
Effect of cooking procedures on tylosin residues in chicken meatball

Farzana Chowdhury, Georg Langenkämper and Manfred Grote
Studies on uptake and distribution of antibiotics in red cabbage

Marie Luise Stark, Bettina Wagner, Janine Kowalczyk, Markus Spolders, Helmut Schafft und Monika Lahrssen-Wiederholt
Die Eignung des Wildschweins als Bioindikator für die Kontamination der Umwelt mit perfluorierten Alkylsubstanzen


SHORT COMMUNICATION

Joice Sifuentes dos Santos, Bruno Garcia Botaro, Ana Beatriz da Costa Ribeiro, Samera Rafaela Bruzaroski, Italo Trento and Elsa Helena Walter Santana
Chloramphenicol residues found in milk processed in Northern Parana, Brazil


ANNOUNCEMENTS AND REPORTS

Andreas Baumgartner, David Diston, Isabel Niederhauser and Richard Felleisen
Using flow cytometry and Bacteroidales 16S rRNA markers to study the hygiencic quality of source water

Amtliche Mitteilungen



OPINION

Albert Braeuning, Hermann Broll und Alfonso Lampen
Wirkungsbezogene Analytik – Neue Konzepte für die Überwachung und Lebensmittelsicherheit



NEWS AND EVENTS

  • Ausführliches Inhaltsverzeichnis des Heftes und Zugang zur Vollversion für Abonnenten

Mit zwei Klicks zu mehr Sicherheit. Erst nach Aktivierung des Schiebereglers wird das Element aktiviert. Datenschutzrechtlicher Hinweis: Durch Betätigen dieses externen Links verlassen Sie die Webseiten des BVL. Auf den Inhalt der nachfolgenden Website haben wir keinen Einfluss, insb. nicht auf den Schutz Ihrer personenbezogenen Daten. Weitere Informationen entnehmen Sie bitte unserer Datenschutzerklärung, die Sie hier finden können.


© 2018 Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit