Navigation und Service

Heft 3, September 2016

Inhaltsverzeichnis

EDITORIAL

F. Ulberth
Early warning systems for food safety and integrity need to be anticipative to be useful for preventing food crisis situations

REVIEW ARTICLES

N. Puhač Bogadi, M. Banović, I. Babić
Food defence system in food industry: perspective of the EU countries

J.K. Schweim, H.G. Schweim
Botanicals in Arzneimitteln und Nahrungsergänzungsmitteln

RESEARCH ARTICLES

C.Y. Cheung, P. Luber
Investigational tracing as a method for identification of causative foods and sources of food-borne outbreaks

A.D. Rosa, S.M. da Silveira, E.F. Coutinho, C. Steffens, R.L. Cansian, E. Rigo, G.T. Backes
Green olive fermentation using spontaneous and Lactobacillus plantarum cultures

V. Trojan, T. Vyhnánek, O. Štastník, E. Mrkvicová, J. Mareš, L. Havel
Detection of DNA fragments from wheat in blood of animals

H. Tosun, P.G. Ergönül, E.F. Üçok
Occurrence of aflatoxins (B1, B2, G1, G2) in herbal tea consumed in Turkey

C.M.A. Iwegbue
Safety evaluation of the metals in some brands of nail polish in Nigeria

ANNOUNCEMENTS AND REPORTS

Amtliche Mitteilungen

Events and NEWS

B. Schäfer, N. Bandick, A. Epp, K.I. Hirsch-Ernst, J. Pucher, R. Schumann, M. Spolders, B. Wagner, A. Lampen
BfR-Symposium „Insekten als Lebens- oder Futtermittel: Nahrung der Zukunft?“ Bericht zum Symposium am 24. Mai 2016

A. Weiß
Erfolgreiches erstes Fachsymposium der fusionierten Fachgruppe Lebensmittelmikrobiologie und -hygiene


Veranstaltungshinweise

Mit zwei Klicks zu mehr Sicherheit. Erst nach Aktivierung des Schiebereglers wird das Element aktiviert. Datenschutzrechtlicher Hinweis: Durch Betätigen dieses externen Links verlassen Sie die Webseiten des BVL. Auf den Inhalt der nachfolgenden Website haben wir keinen Einfluss, insb. nicht auf den Schutz Ihrer personenbezogenen Daten. Weitere Informationen entnehmen Sie bitte unserer Datenschutzerklärung, die Sie hier finden können.


© 2018 Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit