Navigation und Service

Heft 3, September 2013

Inhaltsverzeichnis

EDITORIAL
Lucia Reisch und Peter Kenning
Alternativen zum Informationsparadigma der Verbraucherpolitik


RESEARCH ARTICLES

Claudia Großkopf, Hans Mielke, Dieter Westphal, Martina Erdtmann-Vourliotis, Paul Hamey, Francoise Bouneb, Dirk Rautmann, Franz Stauber, Heinrich Wicke, Wolfgang Maasfeld, Jose Domingo Salazar, Graham Chester and Sabine Martin
A new model for the prediction of agricultural operator exposure during professional application of plant protection products in outdoor crops

Ludger Brühl and Günter Unbehend
Preparation of doughnuts using partially hydrogenated peanut oil and alternative products with reduced content of trans-fatty acids

Azim Simsek and Birol Kilic
Effects of marination, cooking and storage on physico-chemical and microbiological properties of ready to eat trout döner kebab

Mutlu Pilavtepe-Çelik, Ahmed Yousef and Hami Alpas
Physiological changes of Escherichia coli O157:H7 and Staphylococcus aureus following exposure to high hydrostatic pressure (HHP)

Ingrid Halle and Friedrich Schöne
Influence of rapeseed cake, linseed cake and hemp seed cake on laying performance of hens and fatty acid composition of egg yolk


SHORT COMMUNICATION

Özlem Emir Çoban and Bahri Patir
Antimicrobial and antioxidant effects of clove oil on sliced smoked Oncorhynchus mykiss

Ibrahim Bayoumi Abdel-Farid and Adila El-Saady Mohamed
Heavy metal and element profiling of Brassica rapa


METHODS

Véronique Zeller-Péronnet, Elke Brockmann, Melanie Pavlovic, Markus Timke, Ulrich Busch and Ingrid Huber
Potential and limitations of MALDI-TOF MS for discrimination within the species Leuconostoc mesenteroides and Leuconostoc pseudomesenteroides


ANNOUNCEMENTS AND REPORTS

Katia Pauwels, Ruth Mampuys, Catherine Golstein, Didier Breyer, Philippe Herman, Marion Kaspari, Jean-Christophe Pagès, Herbert Pfister, Frank van der Wilk and Birgit Schönig
Event report: SynBio Workshop (Paris 2012) – Risk assessment challenges of Synthetic Biology

Bericht vom 1. Fachforum des Netzwerks Verbraucherforschung: „Alternativen zum Informationsparadigma der Verbraucherpolitik“ (Zeppelin Universität, Friedrichshafen, 24.1.2013)
Organisatoren: Lucia Reisch, Peter Kenning

Protokoll der 101. Sitzung des ALS (Arbeitskreis Lebensmittelchemischer Sachverständiger der Länder und des Bundesamtes für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit)

Amtliche Mitteilungen aus den Bereichen Lebensmittel und Tierarzneimittel (Berichtszeitraum 10.04.2013 – 13.06.2013)


EVENTS AND NEWS

Veranstaltungshinweise

Mit zwei Klicks zu mehr Sicherheit. Erst nach Aktivierung des Schiebereglers wird das Element aktiviert. Datenschutzrechtlicher Hinweis: Durch Betätigen dieses externen Links verlassen Sie die Webseiten des BVL. Auf den Inhalt der nachfolgenden Website haben wir keinen Einfluss, insb. nicht auf den Schutz Ihrer personenbezogenen Daten. Weitere Informationen entnehmen Sie bitte unserer Datenschutzerklärung, die Sie hier finden können.


© 2018 Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit