Navigation und Service

Heft 2, Juni 2014

Inhaltsverzeichnis

EDITORIAL
Rolf Forster
Neonikotinoide – Wie eine Wirkstoffgruppe die Entwicklung einer In-vitro-Larventestmethode für Honigbienen fördert


RESEARCH ARTICLES

Ulrich Meyer, Katja Heerdegen, Hans Schenkel, Sven Dänicke and Gerhard Flachowsky
Influence of various selenium sources on selenium concentration in the milk of dairy cows

Sameer Kumar Singdevsachan, Jayanta Kumar Patra, Kumanand Tayung, Kadambini Sarangi and Hrudaynath Thatoi
Evaluation of nutritional and nutraceutical potentials of three wild edible mushrooms from Similipal Biosphere Reserve, Odisha, India

Husnu Sahan Guran, Aydın Vural and Mehmet Emin Erkan
The prevalence and molecular typing of Clostridium perfringens in ground beef and sheep meats


SHORT COMMUNICATION

Laima Česonienė, Remigijus Daubaras, Vilma Kraujalytė, Petras Rimantas Venskutonis and Antanas Šarkinas
Antimicrobial activity of Viburnum opulus fruit juices and extracts

Razzagh Mahmoudi and Reza Norian
Occurrence of histamine in canned Tuna fish from Iran


METHODS

Johannes Siebers, Astrid Besinger-Riedel and Claudia Vinke
Determination of active substances, co-formulants and impurities in plant protection products using high performance liquid chromatography and gas chromatography


ANNOUNCEMENTS AND REPORTS

Dorothee J. Lüken, Martina Janke, Friedrich-Wilhelm Lienau, Katharina Gerdel, Werner von der Ohe und Rolf Forster
Optimierung eines In-vitro-Larventests zur Prüfung von Pflanzenschutzmittelwirkungen auf die Bienenbrut (Apis mellifera L.)
Abschlussbericht über die Forschungsprojekte im Zeitraum 15.07.2008–31.03.2012

Dorothee J. Lüken, Martina Janke, Friedrich-Wilhelm Lienau, Katharina Gerdel, Werner von der Ohe and Rolf Forster
Optimisation of an in vitro larvae test to test the effects of plant protection products on honeybee brood (Apis mellifera L.)
Final report on research projects (duration: 15 July 2008 to 31 March 2012)

Thomas Heberer und Gesine Hahn
Nutzen und Risiken des Einsatzes von Arzneimitteln in der Tierhaltung

Dik Mevius and Dick Heederik
Reduction of antibiotic use in animals “let’s go Dutch”

Hans-Ulrich Waiblinger and Lutz Grohmann
Guidelines for validation of DNA extraction methods applied in subsequent PCR analysis of food and feed products for the presence of genetically modified material

102. Sitzung des ALS

72. Sitzung des ALTS

Amtliche Mitteilungen (23.12.2013 bis 6. März 2014)


OPINION

Heiner Imkamp
Hat Qualität ihren Preis?


EVENTS AND NEWS

Veranstaltungshinweise

Mit zwei Klicks zu mehr Sicherheit. Erst nach Aktivierung des Schiebereglers wird das Element aktiviert. Datenschutzrechtlicher Hinweis: Durch Betätigen dieses externen Links verlassen Sie die Webseiten des BVL. Auf den Inhalt der nachfolgenden Website haben wir keinen Einfluss, insb. nicht auf den Schutz Ihrer personenbezogenen Daten. Weitere Informationen entnehmen Sie bitte unserer Datenschutzerklärung, die Sie hier finden können.


© 2018 Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit