Archiv der Editorials
Hier werden Sie zum Springer-Verlag weitergeleitet. Dort finden Sie die jeweiligen Editorials.
Archiv - Links
- One health approach prospects: antibiotic resistance remains a serious health problem (August 2023)
- Prospects for insects as human food (June 2023)
- Partnering to evolve the European food safety ecosystem (March 2023)
- Food safety & Co.: future challenges in consumer health protection (December 2022)
- Battling food fraud by using untargeted analytics (September 2022)
- Pathways to finance a socially accepted animal husbandry (June 2022)
- The new European Transparency Regulation: a panacea for EU risk assessment? (March 2022)
- Future veterinary drug approval in the European Union: a paradigm shift causing changes, challenges and opportunities (December 2021)
- Can we do without livestock? (September 2021)
- Food safety is truly everyone's business (June 2021)
- Clothing labels: Why are they important for sustainable consumer behaviour? (March 2021)
- The Digital Services Act and beyond: an eFood perspective (December 2020)
- Innovation and sustainability in urban agriculture: the path forward (September 2020)
- Cannabidiol (CBD): a strong plea for mandatory pre-marketing approval of food supplements (June 2020)
- Monitoring and analytics of Listeria monocytogenes: key facts for authorities, food manufacturers, and retailers (March 2020)
- A daring task: the battle against food crime (December 2019)
- Pesticides in agriculture: are we sustainable yet? (September 2019)
- Digital technologies will profoundly impact the way we grow and distribute food: here’s how (June 2019)
- Mikroplastik: die Geister, die wir riefen (March 2019)
- Digitalisierung im gesundheitlichen Verbraucherschutz – eine neue Dimension? (December 2018)
- Illegal trade of plant protection products: a highly profitable way to smuggle chemicals (September 2018)
- Wissen, was wir wollen – Agrarforschung widmet sich dem Konflikt um die Tierhaltung (June 2018)
- Europäische Höchstmengen bei Nahrungsergänzungsmitteln: Jeder kocht sein eigenes Süppchen (March 2018)
- New genome editing ante portas: precaution meets innovation (December 2017)
- Food Fraud, Food Crime oder kalter Kaffee? (September 2017)
- Wie sinnvoll sind Tierwohl-Label? (June 2017)
- Neue Wege der Esskultur - Zwischen Askese, Völlerei und Binge-Eating (March 2017)
- Aflatoxin: food chain transfer from feed to milk (December 2016)
- Early warning systems for food safety and integrity need to be anticipative to be useful for preventing food crisis situations (September 2016)
- Pyrrolizidinalkaloide in Lebensmitteln: verantwortungsvolles Handeln zwischen Angst und Abwiegeln (Juni 2016)
- Stevia rebaudiana: a look into the future (März 2016)
- Es „crispert“ in der Pflanzenzüchtung (Dezember 2015)
- 10 Jahre Journal für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit – gerne weiter so! (September 2015)
- Food safety in an international perspective (Juni 2015)
- Das JVL geht in seinen 10. Jahrgang (März 2015)
- Paradigm shift in the risk assessment of cumulative effects of pesticide mixtures and multiple residues to humans and wildlife: German proposal for a new approach (Dezember 2014)
- Verbraucherforschung besitzt einen Rahmen und Ziele (September 2014)
- Neonikotinoide – Wie eine Wirkstoffgruppe die Entwicklung einer In-vitro-Larventestmethode für Honigbienen fördert (Juni 2014)
- Antibiotikaresistenzen: Eine ständig zunehmende Gefahr für Mensch und Tier und mögliche Auswege aus dem sich abzeichnenden Dilemma (März 2014)
- Lebensmittelkontrolle und Verbraucherinformation im digitalen Zeitalter (Dezember 2013)
- Alternativen zum Informationsparadigma der Verbraucherpolitik (September 2013)
- Mineralöl in Lebensmitteln – ein wunder Punkt der Kreislaufwirtschaft (Juni 2013)
- 10 Jahre danach (Dezember 2012)
- Auswirkungen und Herausforderungen des EuGH-Urteils zu Pollen im Honig (September 2012)
- Verbraucherforschung wird wichtiger (Juni 2012)
- JVL im Wandel – innovatives Format in neuer Gestalt (März 2012)
- EHEC – und was dann? (Dezember 2011)