Navigation and service

Issue 2, June 2016

Inhaltsverzeichnis

EDITORIAL

Dirk Selmar
Pyrrolizidinalkaloide in Lebensmitteln: verantwortungsvolles Handeln zwischen Angst und Abwiegeln


RESEARCH ARTICLE

Helge Neumann, Aiko Huckauf
Jakobs-Kreuzkraut (Senecio jacobaea): eine Ursache für Pyrrolizidin-Alkaloide im Sommerhonig?

M. Zeki Karipcin, Saliha Dinc, Meryem Kara , Selma Kahraman, Irem Alp, Hacer Cicekci
High temperature-tolerant tomato lines: bioactive compounds

Andreas Miller, Eva Lassek, Julia Pfister, Richard Klinger, Werner Höbel, Holger Knapp, Franziska Gaßmann, Uwe Wollein, Nicholas Schramek
Detection of 4-aminocarminic acid in beverages and cake glaze from the German market: a food additive not approved in the EU

Fathy A. Khalafalla, Fatma H. M. Ali, Abdel-Rahim H. A. Hassan, Shady E. Basta
Residues of lead, cadmium, mercury and tin in canned meat products from Egypt: an emphasis on permissible limits and sources of contamination

Anica V. Fietz , Miroslava Bavorová
Die Wirkung von veröffentlichten Hygienekontrollen auf Lebensmittelunternehmen: das Beispiel “Berliner Smiley”


SHORT COMMUNICATION

Heike Margot, Rebecca Ebner, Sophie Peterhans, Roger Stephan
Occurrence of Salmonella, L. monocytogenes, Shigatoxin-producing E. coli and ESBL-producing Enterobacteriaceae in sprout samples collected from the Swiss market

ANNOUNCEMENTS AND REPORTS

Wilfried Wackernagel, Inge Kruczek
200. Sitzung der Zentralen Kommission für die Biologische Sicherheit

Gerd Fricke
BVL-Symposium „Herausforderungen 2017: Prävention durch Information“

76. Arbeitstagung des ALTS

Stellungnahme erarbeitet durch die ALS-Arbeitsgruppe „Überwachung gentechnisch veränderter Lebensmittel“, Verabschiedet vom Arbeitskreis Lebensmittelchemischer Sachverständiger der Länder und des BVL (ALS)
Stellungnahme Nr. 2016/01: Leitfaden zur Kontrolle gentechnischer Veränderungen in Lebensmitteln

106. Sitzung des ALS

Amtliche Mitteilungen


OPINION

Philip Marx-Stoelting; Rudolf Pfeil, Vera Ritz
Science-based decision matrix for the identification of endocrine disruptors for regulatory purposes


BOOK REVIEW

Ulrich Busch
Christian Bala, Klaus Müller: Abschied vom Otto Normalverbraucher

NEWS AND EVENTS

Veranstaltungshinweise

More information about issue 11_2

Two clicks for more safety: The element will be activated only after operating the slide control. Data protection information: By activating this external link you will leave the BVL website. We have no influence on the contents of the following website, in particular not on the protection of your personal data. For more information please see our data protection declaration, which you can find here.


© 2018 Federal Office of Consumer Protection and Food Safety