Navigation and service

Issue 4, December 2011, main topic "EHEC"

EDITORIAL

H. Tschiersky-Schöneburg
EHEC – und was dann?

GENERELLE ASPEKTE

H.-U. Waiblinger, N. Graf, H. Broll, L. Grohmann and K. Pietsch
Evaluation of real-time PCR results at the limit of detection

N. Erkan, Ş. Ulusoy and Ş. Y. Tosun
Effect of combined application of plant extract and vacuum packaged treatment on the quality of hot smoked rainbow trout

A. Passantino, C. Russo, L. Passantino and F. Conte
Ivermectin residues in milk of lactating donkey (Equus asinus): current regulation and challenges for the future

D. S. Lenas, Dimitrios J. Triantafillou, S. Chatziantoniou and C. Nathanailides
Fatty acid profile of wild and farmed gilthead sea bream (Sparus aurata)

Y. Wang and B. Suo
A new 7-plex PCR assay for simultaneous detection of shiga toxin-producing Escherichia coli O157 and Salmonella Enteritidis in meat products

G. Flachowsky, M. Hünerberg, U. Meyer, D. R. Kammerer, R. Carle, M. Goerke and M. Eklund
Isoflavone concentration of soybean meal from various origins and transfer of isoflavones into milk of dairy cows

I. Pravst and K. Žmitek
The coenzyme Q10 content of food supplements

O. Freitas Silva, A. Teixeira, F. Quitério da Cunha, R. L. de Oliveira Godoy and A. Venâncio
Predominant mycobiota and aflatoxin content in Brazil nuts

LEITTHEMA: EHEC

B. Rosner, H. Bernard, D. Werber, M. Faber, K. Stark und G. Krause
Epidemiologie des EHEC O104:H4/HUS-Ausbruchs in Deutschland, Mai bis Juli 2011

Die Task Force EHEC
Ergebnisbericht der Task Force EHEC zur Aufklärung des EHEC O104:H4 Krankheitsausbruchs in Deutschland

C.-M. Hänel, C. Jüptner, K. Lorenz, P. Seulen, K.-D. Sturm und H.-J. Börner
Chronologie des EHEC O104:H4 Ausbruchsgeschehens in Schleswig-Holstein bis zur Gründung der länderübergreifenden Task Force EHEC aus Sicht der Lebensmittelüberwachung am Beispiel des Kreises Schleswig-Flensburg

A. Weiss, H. Schmidt and H. Stöber
Mechanisms of enterohemorrhagic Escherichia coli spread along the food-chain and precautionary measures

AMTLICHE MITTEILUNGEN

Aus dem Bereich Lebensmittel

Aus dem Bereich Tierarzneimittel

VERANSTALTUNGSHINWEISE

RÜCKSCHAU / VORSCHAU

Mit zwei Klicks zu mehr Sicherheit. Erst nach Aktivierung des Schiebereglers wird das Element aktiviert. Datenschutzrechtlicher Hinweis: Durch Betätigen dieses externen Links verlassen Sie die Webseiten des BVL. Auf den Inhalt der nachfolgenden Website haben wir keinen Einfluss, insb. nicht auf den Schutz Ihrer personenbezogenen Daten. Weitere Informationen entnehmen Sie bitte unserer Datenschutzerklärung, die Sie hier finden können.


© 2018 Federal Office of Consumer Protection and Food Safety