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Issue 3, September 2012

Inhaltsverzeichnis

EDITORIAL
Klaus-Dieter Jany
Auswirkungen und Herausforderungen des EuGH-Urteils zu Pollen im Honig


REVIEW ARTICLE

Gerhard Flachowsky, Helmut Schafft and Ulrich Meyer
Animal feeding studies for nutritional and safety assessments of feeds from genetically modified plants – a review


RESEARCH ARTICLES

Patrick Guertler, Christina Brandl, Heinrich H.D. Meyer and Ales Tichopad
Feeding genetically modified maize (MON810) to dairy cows – comparison of gene expression pattern of markers for apoptosis, inflammation and cell cycle

Kristin Schallschmidt, Alexander Hitzel, Margarete Pöhlmann, Fredi Schwägele, Karl Speer and Wolfgang Jira
Determination of 3-MCPD in grilled meat using pressurized liquid extraction and gas chromatography–high resolution mass spectrometry

Annett Wolf
Die Bedeutung von Gütesiegeln beim Kauf von Bio-Handelsmarken – empirische Untersuchungsergebnisse

Mohamed Ahmed Abdou, Nadia M. Awny and Azza A. Abou Zeid
Inhibition of enterotoxicogenic strains Bacillus cereus GT1 and Staphylococcus aureus S1 isolated from double white cream cheese

Omca Demirkol, Xinsheng Zhang and Nuran Ercal
Oxidative effects of Tartrazine (CAS No. 1934-21-0) and New Coccin (CAS No. 2611-82-7) azo dyes on CHO cells

Gabriele Näumann, Hans-Ulrich Waiblinger, Joachim Bendiek und Ulrich Busch
Verkehrsfähigkeit von Honig mit Pollen gentechnisch veränderter Pflanzen
Der Sachstandsbericht der Arbeitsgruppe „Überwachung gentechnisch veränderter Lebensmittel“ des Arbeitskreises Lebensmittelsachverständiger der Länder und des Bundesamtes für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (ALS), das Urteil des EuGH und seine möglichen Konsequenzen


ANNOUNCEMENTS AND REPORTS

Hans-Ulrich Waiblinger, Marc Ohmenhaeuser, Stefanie Meissner, Miriam Schillinger, Klaus Pietsch, Ottmar Goerlich, Joachim Mankertz, Kathrin Lieske and Hermann Broll
In-house and interlaboratory validation of a method for the extraction of DNA from pollen in honey

Hartmut Rehbein, René Köppel und Thomas Hankeln
Leitfaden für die Lebensmittelüberwachung zur Identifizierung der Fischart durch DNA-Sequenzierung von PCR-Produkten

Protokoll der 99. Sitzung des ALS (Arbeitskreis Lebensmittelchemischer Sachverständiger der Länder und des Bundesamtes für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit)

Amtliche Mitteilungen aus den Bereichen Lebensmittel, Tabakwaren und Tierarzneimittel (Berichtszeitraum: 01.04.2012-30.06.2012)


EVENTS AND NEWS

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